מסלול הטיול
נצא בטיסה מתל-אביב לאתונה. נחיתה בשעות הבוקר המאוחרות, לאחר מעבר ביקורת דרכונים, נתארגן על הג'יפים, נבצע בדיקה אחרונה של הציוד, נתכנס לתדרוך אחרון ונצא לדרך. נצא בנסיעה על הכביש המהיר אתונה – לאמיה עד לים. נעצור לארוחת צהריים באזור עיירת החוף קמנה וורלה ולאחר ניכנס לשטח בדרך עפר הררית המטפסת לגבהים. מהדרך תצפיות מרהיבות על קניון גורגופוטמוס ולעבר מפרץ לאמיה. משם נסיעה בכוון מערב דרך כפרים ציוריים אל העיירה הציורית קרפניסי (960 מטרים מעל פני הים). העיירה החביבה שתושביה מסבירי פנים משמשת כמרכז מסחרי לכפרי האזור. העיירה ממוקמת על דרך המלך לאתונה ומשמשת גם כמרכז אלפיני למטפסי ההרים באזור. לינה באזור קרפניסי.
הערה: ביום זה הכניסה לשטח מותנת בשעת היציאה משדה התעופה ובהתאם לתנאים בשטח על פי שיקול דעתו של מדריך הטיול בלבד.
ביום הבא נצא לעבר דרכי העפר האלפיניות של חבל אבריטניה. חבל ארץ זה מהיפים ביוון נקרא בפי רבים "שוויץ של יוון". ניסע בינות לכפרים נידחים, נחצה נהרות, נעלה לגבהים אלפינים ונטבול בנופי חורש ירוקים. מסביב יתרוממו פסגות הרים משוננות וגבוהות המכוסות בחודשי החורף בשכבות שלג שעומקם מטרים אחדים. במהלך היום נבקר בכפרים ציוריים שהזמן עמד בהם מלכת, נשלב הליכה רגלית מרהיבה ונעצור לתצפיות נוף ופיקניקים כיפיים בטבע האין סופי. נתחיל בביקור בכפר הציורי מגאלו-חורו (Megalo Horio), ביוונית "הכפר הגדול" המפורסם בריבות המיוחדות המיוצרות במקום. הכניסה לכפר מלאה בדוכנים קטנים למכירת מאכלים האופייניים לסביבה. נטפס על רכס קליאקודה (Kliakuda), טופוגרפיה חריפה עם דרכי עפר המטפסות בסרפנטינות חדות וחוצות מעברי הרים גבוהים וכפרים נידחים. משם נסיעה לעבר מנזר פרוסוס (Proousous) הממוקם על המצוק שמעל. שמו של המנזר נגזר מכינויו האיקונין של מריה המכונה פרוסוסיה, ומיוחסים לו סגולות מרפא מיוחדות. נוצרים מכל רחבי יוון להם בעיות בריאותיות מגיעים אל המנזר המרוחק, כורעים ברך וזוחלים מהלך 200 מטרים עד לכנסיה הנוצרית. בהמשך נצא למסלול הליכה אל המערה השחורה מברו סיליה – ששמשה כמערת מסתור לבנדיטים שלחמו בעותמנים למען עצמאות יוון. לינה באזור העיירה קרפניסי.
הערה: בהתאם לאופי הקבוצה אפשרות נסיעה לקניון מפלי הגשם הנצחי ומשם מסלול הליכה של כשעתיים (חלקו עובר בתוך המים) אל תחתית המפלים.
יום שיוקדש לטיול בנופים הפראיים של צפון חבל אבריטניה (Evritania). הכפרים המועטים באבריטניה ממוקמים על גדות הנהרות ובתוך העמקים. תושבי הכפרים הם איכרים פשוטים ומכניסי אורחים המתקיימים מחקלאות - חלקם חוטבי עצים, חלקם מגדלים דגי פורל ורובם מעבדים את אדמתם ואת הבוסתנים הצמודים לביתם. ביום זה הנסיעה תהיה בדרכים הצדדיות החוצות את חבל אבריטניה. דרכים אלו עבירות לרכבי שטח בלבד כיוון שרובן חוצות (ללא גשרים) את ערוצי נהר הטברופוס (Tavropos) ועולות על המדרונות המצוקים של רכס אגרפה (Agrafa) המתנשא לגבהים של מעל 2,000 מטרים. משם נרד דרך יער עצי אשור מרהיב הגולשת עם תצפיות נוף מרהיבות לאגם פלסטירה. את הלילה בחבל אבריטניה נבלה במלון נחמד על שפת אגם פלסטירה.
בבוקר נפקח את עינינו מעל הנוף הרגוע של אגם פלסטירה. נצטייד במזון בעיירה הקרובה ונכנס אל צפון חבל אבריטניה הנידח. ניסע לאורך נהר האכלאוס - ונגיע אל הסכר החדש שזה לא מזמן נבנה למטרת יצור חשמל, נעלה צפונה בין הכפרים הנידחים כשאנו נוסעים בדרכי עפר מעל המצוקים של הנהר עד לכפר חלוקי, כאן נטפס אל מעבר הררי שבדרך כלל חסום בחורף בשלג, ממנו נגלוש אל הכביש החדש שנבנה על נתיבה של הדרך העתיקה "וויה אגנטיה". משם נצא על דרך ה"מלך" לעיר יוהנינה בירת חבל אפירוס הממוקמת על שפת אגם יפייפה. סיור קצר וטעימה מהעיר ומשם נצא ונטפס צפונה אל חבל זגוריה. עם ההגעה ובהתאם לזמן נצא לסיור רגלי בין הכפרים הציוריים באזור. לינה באזור מונודנדרי.
נתחיל את היום בהליכה למנזר של הכפר מונודנדרי שיושב על המצוק האדיר של קניון הויקוס (קניון הווידומאטיס), שזכה להיכנס לספר הגינס בשל עומקו הרב. בהמשך נטפס אל לב כפרי הזגוריה, נחצה את הכפר הציורי אריסטי ונרד אל נהר הויאדומאטיס הצלול. שם נפגוש את סירות הרפטינג, נקבל הסבר מהמדריכים המקצועיים שלנו על מיומנות שייט נהרות ונצא לדרך... (השייט רגוע, אשדים בדרגה 2 – מ 6). הנוף מגדת הנהר מצוקי מרהיב ביופיו. צבע המים הכחול עמוק משתקף על רקע קירותיו המצוקים של הקניון. נעצור לתה חם והשתכשכות במים הקרים (לאמיצים בלבד). את השייט נסיים בסמוך לגשר האבן העותמני העתיק. בהמשך נחזור לרכבים ונצא אל הכפרים הגבוהים פפינגו ו"השכן הקטן" מיקרו פפינגו. בהתאם לזמן נחצה אל צידו השני של רכס טימפי אל הכפר ורדטו למסלול הליכה היורד את ה"מדרגות" המפורסמות, לאורך הירידה תצפית מרהיבה לכל עבר. בדרך חזרה למלון נרד לכפר קיפי ונראה את הגשרים המיוחדים החוצים את הנהר. לינה באזור מונודנדרי.
בבוקר נסיים את הביקור בחבל הזגוריה, לאחר נצא לסיור קצר בסמטאות הציוריות של העיירה מצובו שתושביה הם רומנים ולאכים המתעסקים בעבודות עץ ואריגה. משם נצא בנסיעה לקלמבקה, עם ההגעה נבקר במנזרים התלויים, כולל מסלול רגלי בין צוקי הקונגלומרט השחורים. ללא ספק אחד מפלאי עולם ואחד מהאתרים המעניינים ביותר ביוון. המנזרים הממוקמים על מצוקי אבן ענקיים, נישאים לגבהים של כ- 600 מטרים. מקור השם מטאורה במילה מטאורוס שפרושה: "התלויים באוויר". המנזרים ניבנו בשלהי המאה ה- 14 ונחשבו למבודדים ובטוחים במיוחד. הנזירים עלו אל המנזר באמצעות רשתות וחבלים אותם ניתן לראות עד היום וניהלו אורח חיים סגפן מתבודד. את ארוחת הערב נחגוג בטברנה יוונית לצלילי הבוזוקי. לינה בקלמבקה.
בבוקר נצא לסיבוב אחרון כולל הליכה רגלית קלה אל אחד המנזרים הגבוהים והמצוקיים ממנו תצפית מרהיבה לכל עבר. בהמשך נצא בנסיעה אל חצי האי פיליון. ללא ספק אחד מהמקומות היפים והמיוחדים ביוון עקב יופיו הרב, חופי הים הנהדרים, הכפרים הציוריים והאופי הנינוח והלבבי של התושבים והכפרים המקומיים. עם ההגעה לאזור נצא לסיור מרהיב ומרתק בין הכפרים הציוריים ורצועות החוף הקסומות ונשלב מסלולי הליכה קצרים ומרהיבים. לינה בחצי האי פיליון.
בבוקר נמשיך ליהנות מהנופים ונסייר בין הכפרים המקסימים והאזור ההררי של הפיליון בצהריים ניסע דרך הכביש המהיר בואכה אתונה. בהתאם לשעת ההמראה העברה לשדה התעופה של אתונה ונצא בטיסה חזרה לתל אביב.