מסלול הטיול
ניפגש בשדה התעופה ונמריא בטיסת לילה לדלהי.
עם הנחיתה המשך טיסה ל לאמריצר (Amritsar) שבמדינת פאנג'אב (Panjab) ארץ הסיקים.
לינה אמריצר.
בבוקר נעלה על רכבי ואן (טויוטה אינובה) ואנים 4X4 מרווחים, שישמשו אותנו לנסיעות בהימלאיה הירוקה. נצא לביקור במקדש הארימנדיר סאהיב, המוכר גם בשם "מקדש הזהב" (Sri Harmandir Sahib) - הקדוש ביותר לסיקיזם והינו מוקד עלייה לרגל. במקדש שמור ספר הקודש הסיקי, ה"סרי גורו גראנת סאהיב", שהוא גם הגורו האחד עשר והאחרון בשושלת הגורואים הסיקים. המקדש עצמו הוא מבנה בעל צורה רבועה בקירוב, המצופה זהב כולו. הוא ניצב על אי מלאכותי בבריכת מים קדושים המכונה "אמריט". למקדש ארבע כניסות, המסמלות את פתיחותו לכל אדם ללא הגבלה. האיסורים היחידים הם על שתיית אלכוהול, אכילת בשר ועישון במקדש. חובה להיכנס לשטח המתחם בכיסוי ראש כלשהו ולאחר רחיצת רגליים בכניסה כאות כבוד לקדושת המקום. בין המבנים במתחם נמצאים גם חדרי אוכל גדולים, הפועלים 24 שעות ביממה, וכל אדם מוזמן לאכול בהם בחינם כאוות נפשו, לא נפסיד ביקור במפעל הומני מיוחד זה. בצדי המקדש יש חדרי אירוח רבים המיועדים לעולי הרגל, רובם מוצעים ללא תשלום (ניתן לתרום לקופת המקדש) לתקופה שלא תעלה על שלושה ימים. עולי רגל שלא מוצאים מקום לינה בחדרים לנים על הרצפה לשפת האגם. רוב העיטורים בשיש ובזהב הקיימים כיום הם מתחילת המאה ה-18, ובוצעו במימונו של רנג'יט סינג, המהרג'ה של ממלכת הסיקים קצרת הקיום (1801-1849). בהתאם לשעת השקיעה נצא לגבול הפקיסטאני לצפייה בטקס החלפת המשמרות בגבולה של הודו – פקיסטן. בערב נגיע למקדש הזהב לצפות בטקס הפאלקי המיוחד. לינה באמריצר.
בשעות הבוקר נצא בנסיעה אל דהרמסלה. זוהי נסיעה בכבישים מתפתלים העולים אל אזורי ההרים שבצפון הודו. הדרך עוברת במדינת פאנג'ב הפורייה ובמהלכה נראה את שדות האורז, הדגנים והתירס. לקראת דארמסלה נוכל לראות את גידולי התה האופייניים לאזור. עם ההגעה נצא לסיור ראשוני בעיר.
דרמסלה (Dharamsala), מפורסמת היום בעיקר כמקום מגוריו של המנהיג הטיבטי הגולה, הדלאי לאמה. העיירה, מחולקת למעשה לשני חלקים: העיירה התחתית בנויה בגובה 1,250 מ' בלבד, והעיירה העילית, מקלוד גאנג' (McLeod Ganj), שבנויה כ- 500 מ' גבוה יותר ושבה נמצאים מרבית האתרים והמקדשים כמו גם מקום מגוריו של הדלאי למה. לינה דהרמסלה.
את היום נקדיש לסיורים וטיולים בעיר הטיבטית. נצא לסיור בשני חלקי העיר, נבקר במקדשים הטיבטים הרבים, כולל מתחם צוגלאגקהאנג (Tsechokling Gompa) ומקדש נמגייל (Namgyal Monastery) (הוא מקדשו של הדלאי למה), נכיר את קהילת הטיבטים המתגוררת באזור, לרבות הספרייה הטיבטית ובית הספר ליתומים טיבטים שהקים ריצ'ארד גיר. נבקר גם במרכז נובורלינגה, המרכז לשימור התרבות והאומנות הטיבטית (הנמצא מחוץ לדרהמסלה). נשלב סיורים רגליים קלים ושוטטות בשוק הססגוני במרכז העיירה ככול שיותיר הזמן. אחר הצהריים נתכנס לסדנת בישול אוכל מקומי בשילוב עם ארוחת ערב. לינה דהרמסלה.
בבוקר נעזוב את העיירה הקסומה ונצא בנסיעה מזרחה לעבר העיר מנדי (Mandi). נתחיל בביקור בעיירה באיג'נאט (Bijnath) שבמחוז קנגרה. שם העיירה לקוח משמו של המקדש המפורסם המצוי בה המוקדש לאל שיווה, נתרשם מהמקדש ונמשיך דרך שדות התה של פלמפור (Palampur) לעבר מנדי. עם ההגעה נצא לסיור בעיר העתיקה השוכנת על שפת נהר ביאס. נשוטט בבזאר הצבעוני ונהנה ממטעמי הרחוב המופלאים בהם היא ידועה. לינה במנדי.
בבוקר נצא בנסיעה בעמק קולו (Kulu) , העמק הקסום מתגלה במלוא הדרו: נהרות גועשים, כפרי הרים יפים, פרדסים, יערות אורנים ירוקים ורכסים מושלגים. עמק קולו מתפרש לאורך 80 ק"מ מ Largi Gorge הקרוב למנאלי, בכתבי הקודש ההינדים העתיקים מוזכר עמק קולו כ-Kulanthapitha - סופו של העולם המיושב. במשך מאות שנים היווה עמק קולו צומת מסחר עיקרי בין מרכז אסיה ומישורי הגנגס. השליטים המקומיים ניצלו את העובדה הזו במשך השנים וגרפו רווחים נאים מהתנועה שזרמה אל העמק וממנו. כמו כן הם הרחיבו את גבולות ממלכתם ובכך הפכו אותה ליעד מרכזי לפלישה של צבאות זרים ולמרכז חקלאי ארצי. אוכלוסיית העמק גדלה מאוד בשנות החמישים והשישים בזכות פליטים טיבטיים רבים שעברו לגור שם. למרות השינויים בכבישים, בהגירה ובתיירות הגוברת בשנים האחרונות חיי העמק מתנהלים עדיין באותו אופן שבו הם התנהלו לפני מספר שנים והתושבים עדיין חיים בבתי אבן קטנים וכפריים. נשות העמק מתעטפות בצעיפים צבעוניים ולגברים יש כובעים קטנים. כשעוברים בשדות המרעה העשירים בצמחיה ניתן לראות רועי צאן נוודים, שמובילים את עדריהם. מנאלי ידועה כמקום מושבו של מאנו (החכם הקדמון – אבי המין האנושי, ע"פ ההינדוהיזם) והנסיעה בדרך אליה מרהיבה ביופייה. עם ההגעה למנאלי ולאחר התארגנות במלון נצא לעבר הכפר הסמוך ושישט (Vashisht) ובו מעיינות גופרית חמים, שם נהנה מתצפית מרהיבה לעבר העמק ומקדש מנו. לינה במנאלי.
היום נצא אל עמק פרוואטי (Parvati). עמק פרוואטי, נקרא לכבודה ועל שמה של האלה פרוואטי מהמיתולוגיה ההינדית. לפי המיתולוגיה ההינדית, פרוואטי הייתה אשתו של האל שיווה ואמו של סקאנדה גאנש, האל עם ראש הפיל. זהו עמק ירוק וקסום הנמצא בצפון הודו, במדינת הימאצ'ל פראדש(Himachal Pradesh), והוא טומן בחובו כפרים שרובם קטנטנים ופסטורליים .נמשיך לעבר העיירה קאסול (Kasol) ונגיע עד המעיינות החמים והמקדש במניקאראן (Manikaran). חזרה לאזור מנאלי וסיור בעיר. לינה מנאלי.
היום נרד ממנאלי בדרך מפותלת לכוון העיר צ'אנדיגהר (Chandigarh). צ'אנדיגהר הינה טרטוריית איחוד ובירתן של מדינות פאנג'ב והריאהנה. העיר הינה אחת הראשונות שתוכננו לאחר חלוקת הודו ואדריכלים אירופאים ואמריקאים לקחו חלק בתכנונה. אוכלוסייתה מונה מעל מיליון תושבים. העיר הינה מוקד תיירות ותחנה חשובה למעבר בין מוקדי עניין באזור ההימלאיה למישורים. עם ההגעה נצא לסיור בגן הפסלים המפורסם. לינה בצ'אנדיגהר.
בשעות הבוקר נצא בנסיעת רכבת לעיר הארידוואר (Haridwar) ומשם לעיר המקודשת רישיקש (Rishikesh) "עיר החכמים" היושבת על גדת נהר הגנגס ומשופעת במקדשים. רישיקש נחשבת למרכז רוחני ולאחד המקומות הקדושים ביותר לדת ההינדו בהודו. מיליוני תיירים הודים מגיעים לרישיקש מדי שנה כדי לטהר את עצמם מחטאיהם ע"י טבילה במי הגנגס הקדושים. בהתאם לשעת ההגעה נצא לסיור בעיר. לינה רישיקש.
נפתח את הבוקר בשיעור יוגה ולאחר מכן טיול רגלי לאורך הגנגס בין שני הגשרים הידועים ראם ג'ולה ולקשמן ג'ולה. נעצור לשוחח עם עולי רגל, עם קדושים, נציץ באשרמים ובמרכזי לימוד ולסיום בשעות הערב נחזה בארטי, טקס האש שנערך ברישיקש לגדת הנהר. לינה רישיקש.
בבוקר נסיעה קצרה לעיר המקודשת הארידוואר (Haridwar) (השער לאל) היושבת גם היא על גדת נהר הגנגס. נצא לסיור בעיר. נעלה ברכבל לתצפית על אמא גאנגה, הנהר הקדוש. נרד אל עבר הנהר, נראה את הקבצנים, הקדושים ועולי הרגל. בהתאם לזמן נראה את טקס הפוג'ה ההמוני שנערך במתחם מיוחד על הנהר ונמשיך בנסיעת רכבת מהירה לדלהי (שעות 18:10-22:40). לינה דלהי.
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה לאגרה, בה שוכן האתר המפורסם בהודו- הטאג' מאהל. אגרה (Agra) שבמדינת אוטאר פרדש (Uttar Pradesh), הייתה בירת השושלת המוגולית במאות ה 16 וה-17 לפני שהעבירו המוגולים את בירתם לדלהי. המוגולים נודעו כארכיטקטים ובנאים מעולים והותירו אחריהם מבנים מונומנטליים המהווים יצירות אומנות. לקראת שקיעה נצא לביקור בטאג' מאהל – האנדרטה הגדולה בעולם לאהבה וגם מבנה ארכיטקטוני מהחשובים בהודו אליו נגיע מהמלון בריקשה מיוחדת. לא נפסח גם על ביקור בטאג' הקטן. לינה באגרה.
בבוקר נצא בנסיעה חזרה לדלהי, עם ההגעה נצא לסיור ונראה את מקדש הלוטוס הבהאי, נעצור לצלם את ראג' מאנדיר, מקום השריפה של גהאנדי, נערוך סיור פנוראמי בדלהי החדשה עם תצפית על שער הודו ובנייני הפרלמנט בסגנון האינדו-ויקטוריאני. נבקר במסגד יום השישי, המסגד הגדול של דלהי. נבקר במקדש אקשרדהם ונצפה במופע האור קולי הנערך שם בערב. לינה דלהי.
המשך סיור בעיר ככל שיותיר לנו הזמן....נצא לסיור ריקשות בשוק ההומה צ'אנדי צ'וק. נערוך סעודה חגיגית בבית מקומי.....
ובהתאם לשעת ההמראה נצא בנסיעה לשדה התעופה לטיסה לארץ.