מסלול הטיול
בלילה נצא בטיסה מת"א לטביליסי (Tbilisi/თბილისი), עם הנחיתה העברה למלון. לינה בטביליסי (ללא ארוחת ערב).
הערה: יתכן והיציאה תהיה בלילה שבין היום הראשון לשני, במידה ויחול שינוי זה – הטיסה חזרה תהיה בבוקר היום שאחרי סיום הטיול.
יום נסיעה ארוך... בבוקר נחתום על הג'יפים, נבדוק שמן מים, נתארגן על הציוד נצא לדרך, כיוון מערב. מעט אחרי היציאה מטביליסי והכרך הסואן נתחיל להתוודע לגיאורגיה האמיתית. זו ארץ הררית ומחורצת הזרועה אזורי ספר, שבטים מתורבתים וכפרים מנותקים. נתחיל בטיפוס חד ותלול אל רכס הקווקז התחתון הגעשי על הנופים הפראיים, האגמים והנחלים השופעים הכלואים בתוך הרכס. הדרך חוצה כפרים חקלאיים קטנים, מושבות רועי צאן נודדים המשמרים באורח חייהם את דרך אבותיהם הקדומה. לקראת הצהריים נגיע אל אזור האגמים הגיאורגי, נחצה את האגמים צלקה (Tsalka/წალკა) וטבצקורי (Tabatzkuri) ולקראת סוף היום נחצה את מעבר ההרים הגבוה, צחרה צקארו(Tskhratzkaro) או "בקוריאני פאס" בגובה 2,454 מטר משם נרד לעיירה בקוריאני (Bakuriani/ბაკურიანი) – עם ההגעה לעיירה נוכל לחזות באותו הדר עתיק המפאר חלק גדול מכפריה ועריה של גיאורגיה – זכר לתקופה בה היוותה בקוריאני את אתר הסקי היוקרתי והפופולארי ביותר באימפריה הסובייטית. לינה בבקוריאני.
יום שטח של יערות מרהיבים ושטחי מרעה, המכסים חלקים גדולים של הקווקז התחתון. נבקר בכפרים קטנים ופוריים לצד עיירות רפאים נטושות ובעיקר נפגוש אנשים שההיסטוריה המפוארת וההווה הקשה ברורים היטב בפניהם. לקראת צהריים נדרים על רמות יבחטי, רמה געשית המתנשאת לגבהים של כ- 2,000 מטרים. הכפריים תושבי המקום רובם ארמנים, על השפה ומנהגיהם המיוחדים. בהמשך מסענו יביאנו אל העיירה אחלקלקי (Akhalkalaki/ახალქალაქი) ממנה נצא בנסיעה אל עיר המערות ורדזיה (Vardzia/ვარძია), אחד מהאתרים החשובים והיפים בגיאורגיה, עיר מערות שלמה החצובה בסלע. העיר נבנתה במאה ה- 12, עבור המלכה תמרה. זהו קומפלקס אדיר של אלפי חדרים הפרוסים על 13 קומות, כולל ציורי קיר ופרסקאות. לינה באחליציחה (Akhaltsikhe/ახალციხე).
יום שטח ארוך וקשה לפנינו – העמק בין הקווקז הגבוה לקווקז הנמוך על שיפוליו המתונים הוא האזור הפורה ביותר בכל המדינה. נצא בנסיעה מערבה לכיוון הפרובינציה המוסלמית אג'רה (Ajara/აჭარა), שלאחר מלחמת האזרחים של שנות התשעים נפרדה מהרפובליקה הגיאורגית, משם נפנה לכיוון צפון אל מעבר ההרים זקארי (Zekari) בגובה של 2,120 מטר, לאחר חציית קו פרשת המים נמשיך בנסיעה צפונה דרך העיירה בגדטי (Bagdati) אחרי נעבור דרך אזורי גידול הגפנים נרד אל עמק נהר ה'אוני' המפריד בין שני הרכסים ונבלה את הלילה בעיר השנייה בגודלה בגיאורגיה – קוטאיסי (Kutaisi/ქუთაისი).
הערה: יתכן כי מעבר ההרים של זקארי סגור (בעקבות גשם/ שלג), בהתאם ניסע בדרך חלופית.
היום מתחילה ההרפתקה האמיתית... נצא מקוטאיסי צפונה לאורך הים השחור בנסיעה לחבל סוונטי (Svaneti/სვანეთი). מובלעת כמעט אוטונומית בלב הרי הקווקז הגבוה. למעשה שנים ארוכות לא ניתן היה לטייל באזור בגלל קשיי הדרך ובגלל קשיים אחרים. נעלה צפונה במעלה ההרים דרך העיר זוגדידי (Zugdidi/ზუგდიდი), אל נהר האנגורי שער הכניסה המערבי לאזור. ככל שנעלה יותר גבוה כך תשתנה גם הצמחייה מנוף מיוער וסב-אלפיני לנוף אלפיני חשוף. המקומיים שנפגוש בדרכנו ביום זה הופכים אט אט מחקלאים עובדי אדמה לרועי צאן שרועים את עדריהם על המדרונות המושלגים של ההרים. לקראת שעות הערב נגיע ללינה בעיירה מסטיה (Mestia/მესტია) שתושביו מדברים בשפה היחודית לאזור (סבנורי) ומשמרים אפילו דת עצמאית המשלבת את האמונה הנוצרית (זרם הכנסייה היוונית אורתודוכסית) עם מוטיבים פגאניים. מהכפר נשקף נוף מרהיב של פסגתו המושלגת של הר טטנולדי Tetnuldi/თეთნულდი)) המתנשא לגובה של כ- 4,800 מטרים. לינה במסטיה.
יום מיוחד בלב הרי הקוקז הגבוה, מהיפים בטיול כולו: את הבוקר נתחיל בסיור בכפר מסטיה, במרכז הכפר מתנוססים מספר מגדלי הגנה שהיו נפוצים במחוז ההיסטורי סוונטי. באחד מהם נצא לסיור. מגדלים אלה מתוארכים אחורה למאה ה-12, פנים המגדל השתמר עם עבודות העץ המקוריות שלו, ומתוארכים אף הם לאותה תקופה. לאחר נצא בנסיעה לכוון הר אושבה ומשם נצא במסלול ההליכה אל קרחות צ'לאטי (מסטיה) העובר בתוך יער, לאורך נהר סוער וגועש שיביא אותנו אל תחתית הקרחון. בצהריים נצא אל הכפר אושגולי הדרך קשה (חסומה לחלוטין בשלג בימי החורף) וברוב ימי הקיץ היא אפשרית רק לרכבי 4X4. נעבור דרך רמת אושבה ונהר מולכרה אל אחת מנקודות התצפית היפות ביותר המשקיפה על שלושת הפסגות היפות ביותר בגיאורגיה: אושבה (Ushba/უშბა) המתנשא לגובה של 4,690 מטרים, טטנולדי (Tetnuldi/თეთნულდი) המתנשא לגובה של 4,800 מטרים, ואם יתמזל מזלנו גם של פסגת השחרה (Shkhara/შხარა), הפסגה הגבוהה ביותר בגיאורגיה המתנשאת לגובה של 5,068 מטר. לקראת הצהריים המאוחרות נגיע לכפר אושגולי השוכן בגובה של 2200 מטר. אזור הכפר אושגולי (Ushguli/უშგული) (הכפר הגבוה ביותר באירופה) - הן כפר הקבע והן סביבתו הוכרזו כאתר מורשת עולמית ע"י אונסק"ו. באזור יותר מ 22 מגדלים ששמשו למסתור והגנה מפני פולשים שהגיעו מהעבר הצפוני של הרי הקווקז (רוסיה) במאה ה 12. הבידוד הגדול של תושבי הכפר הקטן הביאו ליצירת אורח חיים ייחודי, מכניס אורחים וססגוני במידה רבה. כל זאת מול הנוף עוצר הנשימה הנשקף מהכפר. תנאי הלינה באושגולי בסיסיים ביותר – אך האירוח הלבבי מחפה על הכול...
בבוקר נשלים את ביקורנו בכפר, נטייל למרגלות הר שחרה הגבוה ונסייר בינות המגדלים המוזרים הנטועים בנוף ההררי. לפני הצהריים, נפרד מגן העדן של סוונטי ונצא דרומה דרך העיירה לנטחי (Lentekhi/ლენტეხი)לכיוון קוטאיסי (Kutaisi/ქუთაისი) כשבדרכנו נחצה מעבר הרים בגובה 2,600 מטרים בדרך הררית ארוכה וקשה העוברת בינות יערות עד אין סופיים ונהרות שוצפים. דומה שאין איש מפר את שלוות היער. בערב נגיע לקוטאיסי. לינה בקוטאיסי.
הערה: יתכן כי מעבר ההרים של לנטחי יהיה סגור (בעקבות גשם/ שלג), בהתאם ניסע בדרך חלופית.
השכמה מוקדמת... היום נסיים את סיורנו בקווקז ונרד בדרך המלך אל טביליסי – הבירה המודרנית של גיאורגיה. עם ההגעה לעיר ההומה נחזיר את הג'יפים ונעלה על האוטובוס שייקח אותנו לסיור פנוראמי בעיר על שווקיה, כנסיותיה, הרובע היהודי וכמובן המדרחוב שוקק החיים. לקראת ערב העברה לשדה התעופה לטיסה חזרה לת"א.