מסלול הטיול
נצא בטיסה מתל אביב לשדה התעופה של ארושה (טנזניה). לאחר הסידורים הדרושים בשדה התעופה, נפגוש את רכבי הספארי המיוחדים והחדישים, נכיר את המדריכים המקומיים ונצא לדרך... ניסע למרגלות הר מרו הגבוה לספארי ראשון רכוב בשמורת ארושה (Arusha) הקטנה והמעניינת – מפגש ראשון עם חיי הבר של מזרח אפריקה. השמורה בתוך יער גשם סבוך ובתוכו מכתש וולקני (מכתש נגורדוטו) בו נוכל לראות עדרי באפלו ומינים סוגים של אנטילופות, אם יתאפשר נעלה לאגמי מומלה (בצפון) שם נוכל לראות להקות פלמנגו ואין ספור עופות מים, אם יתמזל מזלנו נוכל לראות על שפת האגם זברות וג'ירפות. לקראת ערב נצא אל אגם מניארה/ טרנגירי לארוחת ערב.
לודג' בטרנגירי:Tarangire Sopa Lodge / או דומה לו
http://www.sopalodges.com/tarangire-sopa-lodge/overview
בבוקר נצא אל חווית ספארי בשמורת הפרא המיוחדת טרנגיריה. השמורה המאופיינת בסוואנה רחבת ידיים, משובצת בעצי שיטה ובמאות עצי באובב אדירים בני מאות בשנים. השמורה מפורסמת בעיקר בעדרי הפילים הענקיים שבה שבה ואין זה נדיר לראות עדרים של מעל 200 פילים! לאורך השמורה עובר נהר הטרנגיר שהוא מקור המים המרכזי והחשוב ביותר של חיות השמורה. מה שמאפשר ספארי נוח עם אפשרות טובה לראות את שפע חיות הבר. במרחבים האדירים של השמורה נוכל לראות מאות מינים שונים של עופות, אריות, צבועים, נמרים, זאבים טלואים, אין ספור סוגים שונים של אנטילופות כולל האיילנד הענקיים הגנו, האימפלות, זברות לרבות ג'ירפות והיפופוטמים.
לינה במניארה: Kirurumu Tented Lodge/ או דומה לו
http://www.kirurumu.net/kirurumu_manyara_lodge.html
היום אנו יוצאים מערבה לאחד מאגמי השבר הסורי אפריקאי המרתקים – אגם מניארה (Manyara). זוהי שמורה קטנה שבליבה אגם סודה – כמו רבים מאגמי השבר, המשופעת באזורי גידול שונים ומגוונים - מה שמאפשר לאוכלוסיות רבות של בעלי חיים ממינים שונים לשהות ולשגשג בתחומה. לאחר ארוחת הצהרים נקדיש את היום לסיורים, ביקורים ותצפיות על החיות הרבות באזור האגם. נוכל לראות נציגים מאוכלוסיית הפילים הגדולה של השמורה, נמרים, צ'יטות ואם יתמזל מזלנו ניתקל בתופעה המפורסמת של אריות המתמקמים על העצים כדי שלא להיתקל בעדרי הפילים והבופלו, וכן כנקודת תצפית טובה לטרף אפשרי ומקלט מטפילי קרקע אחרים.
לינה – אזור אגם מניארה.
הבוקר ניסע אל אזור השבטים. נקודת ציון חשובה במסגרתו של טיול ספארי בטנזניה. באזור זה חיים בני שבטים מקומיים ששמרו על אורח חיים מסורתי, עם ההגעה נצטרף אל סדר היום של בני שבט ההדזבה, שבט של לקטים וציידים, שם נוהגים עד עצם היום הזה בני השבט לצאת אל מסעות צייד יומיים. כיום נותרו עצה מאות מבני השבט החיים בקבוצות של 20-30 איש. בעונה הגשומה מוצאים בני השבט מסתור במערות סלע ובחללים של עצי באובב גדולים או שהם בונים סוכות מצמחים מקומיים. לא נוותר גם על ביקור בכפר של בני שבט הדטוגה, החי בגבעות הסמוכות לאגם אייסי המצלקים את עור פניהם בצורות סימטריות מיוחדות כסימני יופי ושומרים על לבוש העור המסורתי. בעברם היה זה שבט נוודים, אך כיום עוסקים מפרנסיו בחקלאות, רעיית בקר ועבודות מלאכה מרשימות. שבט האירקו הוא שבט של בנאים המתמחה בייצור לבני בוץ, אותן הם שורפים בתנורים ענקיים, הבנויים מאותן לבנים. מקורם הרחוק של בני השבט מצפון קניה ואתיופיה נדדו לאזור אגם אייסי בעקבות גירושם בסכסוכים על אדמות מרעה, עד היום הם סובלים מבני שבט המסאי. בסיום היום נמשיך ללינה באזור מכתש הנגורונגרו.
לינה נגורו נגורו: Ngorongoro Sopa Lodge/ או דומה לו
http://sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge/overview
אנו יוצאים מהאגם לעבר אחת מתופעות הטבע המופלאות של מזרח אפריקה – הלוע הכבוי של הנגורונגורו (Nagorongoro); קלדרת נגורונגורו הינו האתר הידוע ביותר ב"אזור השימור נגורונגורו" והוא שהעניק לו את שמו. מכתש זה, שהוא הקלדרה השלמה הגדולה בעולם, נוצר עם קריסתו של הר געש לפני כ-2 מיליון שנים. עומקו 610 מ' ושטחו 260 קמ"ר. מורדותיו התלולים יוצרים מתחם סגור, ובעלי חיים כמעט שלא נכנסים ויוצאים ממנו. בשטחו הקטן יחסית של מכתש נגורונגורו חיים כ-25,000 בעלי חיים גדולים, וניתן למצוא בו את רוב בעלי החיים המאפיינים את מזרח אפריקה. עם בעלי החיים הנמצאים במכתש נמנים קרנפים, גנו, זברות, תאואים ועוד. אוכלוסיית הטורפים כוללת בין היתר אריות, נמרים וצבועים כמו כן יש במכתש פילים והיפופוטמים. הירידה אל תחתית הלוע מרגשת שנוף קירות המכתש נראים מכל עבר. הספארי בשמורת הנגורונגורו מרתק וייחודי מאין כמוהו. בשעות הצהריים המאוחרות נטפס חזרה לשפת המכתש בדרכנו אל שמורת הסרנגטי. בדרך נעצור לביקור בכפר מסאי (מאניאטה) ללמוד את אורך חייהם ולהכיר את התרבות המקומית. שבט המסאי הוא שבט של רועי בקר נוודים למחצה. הם חיים בצפון קניה ובטנזניה ומונים בקרוב כמיליון נפש. חלקם הגדול בחר להמשיך את חיי המסורת הפשוטים והעתיקים, לגור בכפר המסורתי בבקתות בוץ. ממשיכים ללבוש את השאל האדום המסורתי המאפיין אותם. בהמשך היום ניכנס לשמורת הסרנגטי, שם נבלה את הימים הבאים. ארוחת ערב ולינה בשמורת הסרנגטי. לינה – שמורת הסרנגטי.
לינה סרנגטי: Serengeti Sopa Lodge/ או דומה לו
http://sopalodges.com/serengeti-sopa-lodge/overview
סרנגטי היא סוואנה אפריקאית גדולת ממדים המשתרעת על כ-60,000 קילומטרים רבועים. האזור מכיל מספר פארקים ואזורים הנתונים תחת פיקוח, בהם הפארק הלאומי סרנגטי אליו מועדות פנינו המשתרע על שטח של יותר מ-14,000 קילומטרים רבועים. השם "סרנגטי" מקורו בשפת המסאים ופירושו "ערבות אין-סופיות". הסרנגטי מוכרת בעיקר בגלל "הנדידה הגדולה" הדו-שנתית של אוכלי עשב, שהיא אחת מהנדידות היבשתיות הגדולות ביותר של בעלי חיים בכדור הארץ. בסביבות שני מיליון פרסתנים אוכלי עשב נודדים מהגבעות הצפוניות של הסרנגטי אל עבר הערבות הדרומיות, תוך כדי חציית נהר המארה המפריד בין שמורת הסרנגטי ולבין שמורת המסאי מרה וגם בין קניה לטנזניה. הנדידה מעמידה לבעלי החיים תלאות רבות, וחלק ניכר מהם לא שורד אותה. כ-250,000 גנואים מתים מדי שנה במהלך המסע המתארך עד למרחק של כ-800 קילומטרים. המוות נגרם בדרך כלל כתוצאה מפציעות, אפיסת כוחות, או טריפה על ידי אחד ממיני החתולים הגדולים המצויים בסרנגטי.
שמורת הסרנגטי, הינה מהשמורות המפורסמות והמתוירות ביותר במזרח אפריקה; מרחבים אינסופיים של מישורי סוואנה בהן רועות מיליוני חיות; סוגים רבים של פרסתנים, משפחות שונות ורבות של אנטילופות, פילים, טורפים שונים, דורסים, מגוון רחב של ציפורים ועוד יומיים מרתקים של טבע וחוויות. לינה סרנגטי.
את שעות הבוקר נקדיש לספארי אחרון בשמורת הסרנגטי הענקית; אולי הזדמנות אחרונה לראות להקה של כלבי בר במרדף אחר טרף מזדמן, צ'יטות או אריות. בהמשך נארוז את המזוודות ונצא אל שדה התעופה בשמורת הסרנגטי לטיסה חזרה לארושה ומשם נצא בטיסה חזרה לישראל